רוצים לדעת איך לגדל אבוקדו במרפסת? קודם כל חשוב להבין, אבוקדו הוא לא רק טעים, אלא גם מלא בחומרים מזינים. גידול אבוקדו בבית יכול להפוך לחוויה מתגמלת, במיוחד אם יש לכם מספיק מקום בבית לגידול, כמו למשל במרפסת. גידול אבוקדו במרפסת זו חגיגה אמיתית, אך צריך גם לדעת באילו תנאים ניתן בהתאם לכיוונים ולאקלים.
במידה ואתם מתכננים לגדל אבוקדו בבית חשוב להיערך בהתאם. האופציה הראשונה היא כמובן לרכוש עציץ אבוקדו מוכן ולטפל בו בהתאם. האפשרות השניה של גידול אבוקדו במרפסת מאפס מצריך מספר כלים: גרעין אבוקדו, כלי גינון, אדמה פוריה לשתילה, אור שמש, כלים לשתילה וכמובן, מים להשקיה.
על מנת להצליח לגדל אבוקדו בבית או במרפסת, אחד התנאים הבסיסיים ביותר הוא שמש מלאה. הימנעו ממרפסת עם חצי צל. חשוב להבין כמה שעות שמש ביום יש לכם. כמו כן, מבחינת מיקום, מומלץ למקם את האבוקדו באזור מוגן מפני רוחות. יש להקפיד להשקות את האבוקדו מעת לעת באופן בו האדמה תישאר לחה, הימנעו ממצב של הצפת האבוקדו.
מבחינת תנאי הגידול של האבוקדו, העונות הטובות ביותר הן אביב-קיץ, רצוי שמש מלאה. יש להשקות מעט את האבוקדו מדי פעם ואין צורך בגיזום. קחו בחשבון שקצב צמיחת האבוקדו הוא איטי, זה בהחלט לוקח קצת זמן אך התוצאה משתלמת.
כאשר אנו ניגשים לשאלה איך לגדל אבוקדו במרפסת חשוב להבין מתי הזמן הכי טוב עבור השתילה. מומלץ לשתול בעונת האביב את האבוקדו כאשר מזג האוויר לא קר מדי ולא חם מדי, משום שהאבוקדו רגיש לקור. בשל כך, בעונת האביב יהיה לו הרבה יותר קל להיקלט.
ראשית, עליכם להוציא מהאבוקדו את הגרעין, לנקות אותו היטב וביסודיות משאריות האבוקדו ולהניח אותו בצלחת מים באופן בו הגרעין יהיה מכוסה לחלוטין לאחר שקוטמים את חלקו העליון. שימו לב, חשוב מאוד להשאיר את הצלחת תחת מקום מואר, אך לא תחת שמש ישירה. מדי כמה ימים יש להחליף את המים בצלחת ולאחר מכן תוכלו לראות שורשים היוצאים מהגרעין. לאחר שהשורשים יהיו מעט ארוכים ניתן לשתול את הגרעין, מומלץ במיכל שתילה של מינימום 30 ליטר – ככל שעובר הזמן מומלץ להעביר למיכל גדול יותר.
אחרי שהסברנו על איך לגדל אבוקדו במרפסת או בבית, חשוב שתכירו את המזיקים השונים ואת הרגישויות של האבוקדו. ישנם מזיקים העשויים ליצור נזקים קשים ואף לגרום להאטה של צמיחת האבוקדו, כמו למשל נמלים, זחלים, אקרית האבוקדו ועוד. קחו בחשבון שניתן להסתייע בהדברה ביולוגית ולאו דווקא בחומרי הדברה כימיים על מנת שניתן יהיה להנות מפרי בריא.
עד שהאבוקדו יניב פרי זה עשוי לקחת מספר שנים. יש להיעזר בסבלנות ולשים לב לתהליכים, כמו למשל בגרות והבשלה של האבוקדו, גודל האבוקדו והצבע. לאחר קצירת הפרי, יש לתת כמספר ימים להבשלה מלאה.
מומלץ להימנע ממצב כזה, שכן לא תוכלו באמת ליהנות מהפרי, משום שהאבוקדו מעדיף חום ולא קור. במידה ואתם גרים באזור בו קריר לרוב, מומלץ לשקול לגדל את האבוקדו בתוך הבית ולאו דווקא בגינה או במרפסת שלכם. הם משגשגים בסביבות לחות, בידקו בצורה תדירה את לחות הקרקע.